Medgyessy átadta tapasztalatait Gyurcsánynak

2004.08.30. 18:21

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök-jelölt hétfőn találkozott Medgyessy Péter kormányfővel. Gyurcsány a találkozó után nem adott egyértelmű választ arra, hogy a helyén marad-e Draskovics Tibor pénzügyminiszter. Ugyanakkor emlékeztetett arra, hogy a kormányalakítással kapcsolatos döntés továbbra is Mádl Ferenc köztársasági elnökön múlik. Szintén hétfőn tárgyalt Gyurcsány Juhász Ferenc honvédelmi miniszterrel, akitől az iraki magyar szerepvállalásról kapott tájékoztatást. Gyurcsány a mandátum lejártának közeledtével kapcsolatban arra kérte Juhász Ferencet, vizsgálja meg a kérdés jogi és nemzetközi vonzatait.

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök-jelölt Medgyessy Péter kormányfővel tárgyalt hétfőn az elmúlt két év tapasztalatairól és a következő két évről; a miniszterelnök-jelölt kormánya leendő minisztereiről továbbra sem kívánt nyilatkozni. "Ma reggel találkoztam Medgyessy Péter miniszterelnök úrral, arról beszélgettünk, hogy mi az elmúlt két év kormányzásának a tapasztalata és hogy ezen tapasztalatok alapján mit gondolunk, ő és én a következő kettőről" - mondta a miniszterelnök-jelölt újságíróknak Budapesten.

A Draskovics Tibor pénzügyminiszter esetleges távozására vonatkozó kérdésre azt mondta: "a gazdaságpolitikában a stabilitásra, a folytonosságra helyezzük a hangsúlyt, a társadalompolitikában a dinamizmusra. A következő egy hónapot pedig úgy fogjuk csinálni, hogy először beszélünk programról, aztán szerkezetről, végül személyekről."

Újságírói kérdésre válaszolva közölte: "szeptember végéig be fogjuk terjeszteni a költségvetést". Arra a kérdésre, hogy ezt még ezzel a kormánnyal vagy már a következővel teszik meg, azt válaszolta "Sorsunk Mádl Ferenc köztársasági elnök kezében van, természetesen ha ő meg fogja adni a kormányalakítási megbízást valakinek, akkor az abban érdekelt, hogy a lehető leggyorsabban ezt a kormányt megalakítsa."

Előző
  • 1
  • 2
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKK