Hétfőn az Esélyegyenlőségi Kormányhivatal fegyelmi tanácsa felmentette a zaklatás vádja alól B. Istvánt, a hivatal gazdasági és humánpolitikai igazgató-helyettesét - közölte a Népszabadsággal Papp Gábor ügyvéd. Azt viszont megállapította a testület, hogy a hivatal munkatársa szabálytalanul vett fel egy dolgozót, ezért megvonták tőle a 13. havi bérét.

Felmentette a zaklatás vádja alól az Esélyegyenlőségi Kormányhivatal fegyelmi tanácsa B. Istvánt, a hivatal gazdasági és humánpolitikai igazgató-helyettesét - értesült a Népszabadság. A férfi jogi képviselője, Papp Gábor ügyvéd a lapnak elmondta: a testület megállapította viszont, hogy B. szabálytalanul vett fel egy dolgozót, amiért - büntetésül - megvonták a 13. havi bérét. Arról, hogy az őt alaptalanul megvádoló munkatársnőjével szemben milyen jogi ellenlépéseket tesznek, B. István és ügyvédje a napokban döntenek.

A zaklatási botrányt a Blikk robbantotta ki július végén. A bulvárlap Sz. Gabriella levele alapján azt írta, hogy B. István fogdossa a nő mellét, simogatja a fenekét, és puszilgatja. Levele szerint B. munkaszerződést, magasabb fizetést, tanulási lehetőséget, bérletet és étkezési hozzájárulást ígért neki, de mindebből semmit nem teljesített. B. ugyanakkor azt állította, hogy a hivatalba édesanyja által beprotezsált hölgy munkájával elégedetlen volt, amit a tudtára is adott. Erre a nő megfenyegette, és mindenféle szörnyetegnek írta le őt mások előtt. Nem emiatt, de kevéssel a botrány kirobbanása előtt kilátásba helyezte, hogy megválik tőle.

A Blikk cikkének megjelenése után az Esélyegyenlőségi Kormányhivatalban belső vizsgálat indult, ami hétfőn zárult le. A fegyelmi tanács felmentette a szexuális zaklatás vádja alól az igazgatóhelyettest, aki így mától munkába állhat.