Lemondott tisztéről a Fidesz sárospataki szervezetének teljes vezetősége. A tagság ezt egyelőre nem fogadta el. A vezetők azért mondtak le, mert kifogásolták, hogy az egyik MDF-es képviselő megüresedett helyére a Fidesz delegált tagot.

A Fidesz sárospataki vezetése egy választási megállapodáshoz tartotta magát, a párt tagsága viszont ehhez nem ragaszkodott - mondta Aros János városi elnök a történtekről. Közölte: a Fidesz, az MDF, valamint az Összefogás Egyesület közös listájáról a városi önkormányzatba a 2002-es helyhatósági választásokon bejutott Pécsvárady Botond a közelmúltban meghalt. Miután a képviselő az MDF városi elnöke volt, a megállapodás szerint őt a párt egy másik tagjának kellett volna követnie az önkormányzati poszton. Ugyanakkor a 2002-es közös listán utána következő fideszes jelölt ragaszkodott a helyhez, "és ebben a párt tagsága is támogatta, az elnökség viszont ragaszkodott az eredi megállapodáshoz".

 

Aros János megjegyezte: miután az önkormányzat hétfői ülésén az MDF által javasolt Tóth Ferenc helyett a Fidesz-jelölt Plósz Istvánné tette le az esküt, a Fidesz elnöksége úgy látta jónak, ha felajánlja lemondását, amelyet azonban a tagság nem fogadott el. A várhatóan egy hónapon belül lezajló tisztújító közgyűlésig a három lemondott tisztségviselő ügyvezető elnökségként látja el feladatát.