A közszolgálati televízió külföldi tudósítói hálózatát szervező, az intézmény nemzetközi kapcsolatait építő főmunkatárs lehet a Magyar Televíziónál (MTV) Szabó Stein Imre eddigi szórakoztató- és filmigazgató - nyilatkozta az intézmény sajtóreferense.

"Az igazgatóságot megbízott vezetőként Herpai Attila irányítja" - közölte Csorba Mária sajtóreferens, megemlítve, a keddi nappal lejárt Szabó Stein Imre igazgatói mandátuma.

Tavaly október 1-én az MTV Rt. elnöke a Szórakoztató- és Filmigazgatóság élére Szabó Stein Imrét nevezte ki; az RTL Klub volt kommunikációs igazgatója ezt megelőzően 2003. március 24-től tevékenykedett tanácsadóként a közszolgálati médiumnál. Szabó Stein Imre tanácsadói kinevezésekor a közszolgálati médium sajtóreferense annyit közölt: az új tanácsadó stratégiai kérdésekben segít az MTV vezetésének.

Nika György megbízott hírigazgató május elején beszélt arról, hogy újraépíti külföldi tudósítói hálózatát a Magyar Televízió; "megpróbálunk egy külföldi tudósítói hálózatot létrehozni, amely elsősorban az uniót fedné le, de vannak merészebb elképzeléseink is" - mondta akkor, hozzátéve, "Európában mindenképpen bővíteni akarunk".