Dugót hoztak az iskolások

2004.09.01. 14:26

Az iskolakezdéssel szeptember 1-jén azonnal bedugultak a fővárosi utak. A BKV járatai sűrítésével próbál védekezni a közlekedési káosz ellen.

Azoknak, akik ma munkába indultak, a szokásos reggeli dugó mellett élénkebb forgalommal kellett számolniuk, hiszen szeptember 1-je van, ma kezdődött az iskola, vagyis visszaállt a jól ismert forgalmi rend. A reggeli csúcsban szinte az egész városban csak lépésben lehetett haladni. Budán az Egér út, a Hegyalja út és az Erzsébet híd is beállt - tudta meg az [origo] Tóth Pétertől, a 6X6 taxi diszpécserközpontjának vezetőjétől.

A BKV számított a közlekedési káoszra, ezért ennek megfelelően néhány járatból többet, sűrűbben indított. Így például a ráckevei hév csúcsidőben 12 percenként jár. A reggeli órákban a legnagyobb dugó a Szentendrei úton befelé alakult ki, a külső sáv lezárása miatt - nyilatkozta az [origo]-nak Rosta Marian, a Fővinform sajtóreferense. Az előrejelzésekkel ellentétben a pesti rakpart a Plázs szakaszán szintén le van zárva, így érdemesebb azt is elkerülni.

Jó hír, hogy mától a 47-es és 49-es villamos újra a Deák térig közlekedik. A 2-es metró pedig minden megállóban megáll. A metrópótló Volvo buszok a mai naptól a 7-es, illetve a 61-es expressz vonalán közlekednek