Kormányrendelet készül az árvízkárok enyhítésére

2004.09.07. 20:41

A kabinet szerdai ülésén várhatóan elfogadja azt a kormányrendeletet, amely a Hernád nyári áradása miatti károk enyhítésének mértékére és feltételeire vonatkozó szabályokat rögzíti; így lehetővé válik a kifizetések mielőbbi megkezdése.

"A Hernád nyári áradása miatt károsodott lakóingatlan-tulajdonosok kárigényeiket szeptember 10-ig jelenthetik be. A kabinet holnapi ülésén várhatóan elfogadja azt a kormányrendeletet, amely a kárenyhítés mértékére és feltételeire, a felhasználás ellenőrzésére és elszámolására vonatkozó szabályokat rögzíti. Így lehetővé válik, hogy a kifizetések minél előbb megkezdődhessenek" - áll a kormányszóvivői iroda közleményben.

A rendelet alapján a károsodott ingatlan tulajdonosa - a megállapított feltételek fennállása esetén - legfeljebb a helyreállítási költség 50 százalékáig terjedő, de négyzetméterenként 140 ezer forint fajlagos értéket meg nem haladó támogatásban részesülhet - közli a részleteket a tájékoztató.

A közlemény szerint a kormány szerdai ülésén újabb fontos lépést tesz a sorkatonaság megszüntetésére. A kabinet emellett folytatja a jövő évi költségvetés tervezését.

KAPCSOLÓDÓ CIKK