Molnár Gyula MSZP-s képviselő, XI. kerületi polgármester szerint parlagfűkommanót kellene létrehozni. Ennek a testületnek a feladata az lenne, hogy felderítse a gazos, parlagfüves területeket. Molnár törvénymódosítást is kezdeményezett tervei megvalósítása érdekében.

A birtokháborítást is vállalva, többhektáros területen kaszáltatja le a parlagfüvet vasárnap a főváros XI. kerületi önkormányzata. A XI. kerület közleménye szerint a jelenlegi jogszabályok betartásával 2-3 hónapig is eltarthat, amíg az önkormányzatok a magántulajdonosok telkén kaszáltatást rendelhetnek el. Ha a hivatalok a jogszabályok betartásával járnak el, az azt jelenti, hogy magántelken parlagfüvet nem tudnak kaszáltatni.

Molnár Gyula XI. kerületi polgármester, szocialista országgyűlési képviselő ezért a vonatkozó törvények módosítását kezdeményezi. Javaslata értelmében harmadára rövidülne az intézkedés időtartama, és szigorodna a jelenlegi bírságolási rendszer. Javasolja továbbá egy úgynevezett parlagfűkommandó létrehozását, amelynek feladata a parlagfűvel szennyezett területek felderítése, s a lejárt határidejű felszólítások esetén a szóban forgó gyomnövény kaszálása és a bírságok kiszabása lenne - áll a közleményben.