Hetekbe telhet, mire a kedd hajnalban összetört Blaha Lujza téri gyalogoslejárót visszaállítják az eredeti állapotába - írja a Népszabadság. A hajnali autós ámokfutás során megrongált fém- és üveg- kombinációjú korlátot külön le kell gyártatnia a közterület-fenntartónak.

Hosszú időbe - akár több hétbe - telhet, mire visszaállítják eredeti állapotába a kedd hajnalban összetört Blaha Lujza téri gyalogoslejárót. Az autós ámokfutás végén megrongált korlátot a Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Rt.-nek külön kell legyártatnia - írja a Népszabadság.

A határőrség hétfőről keddre virradóra üldözőbe vett egy fekete autót, mert sofőrje az az Oktogonnál áthajtott a piroson. Nem sokkal később egy rövid időre megállították, de - elsodorva egy határőrt - továbbszáguldott; a Blaha Lujza térig jutott, ott azonban összeütközött egy furgonnal, és belecsapódott az aluljáró felszíni építményeibe. A korlátot teljesen tönkretette, és károkat okozott a lépcsősorban is.

A közterület-fenntartó igazgatója, Csanádi Csaba a Népszabadságnak elmondta: 600-800 ezer forintos kárt okozott a fővárosnak az ámokfutó. A pénzt a rongáló biztosítójának kellene állnia.