Leszakadt egy gyaloghíd a gyerekek alatt

2004.09.17. 14:47

Beleestek a Pécs melletti Malomvölgyi-tóba azok az iskolások, akik alatt leszakadt egy gyaloghíd. A gyerekek kisebb hámsérülést szenvedtek. A rendőrség ismeretlen tettes ellen, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt indított eljárást.

Általános iskolás diákok egy csoportja hámsérüléseket szenvedett, amikor leszakadt alattuk egy gyaloghíd a Pécs határában található Malomvölgyi-tónál.

"A tizennégy pécsi kisiskolás négy pedagógus kíséretében kirándult a tónál. A baleset akkor következett be, amikor már mindannyian ráálltak a fémszerkezetű építményre, amely nem bírta a terhelést" - mondta el a Baranya megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense, Kékesné Gyimóthy Marianna.

A rendőr alezredes szerint a gyerekek a híd alatti vízbe estek. Néhányan hámsérüléseket szenvedtek, a mentők sebeik ellátására, valamint megfigyelésre kórházba szállították őket. Várhatóan még a nap folyamán valamennyien elhagyhatják az intézményt.

Kékesné Gyimóthy Marianna közölte, hogy a rendőrség ismeretlen tettes ellen, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt indított eljárást.