Garázdaság miatt előállították a rendőrök Sophia Loren fiát szombatra virradóra - közölték magukat megnevezni nem kívánó rendőrök szombaton a távirati irodával; a rendőrség megerősítette, hogy előállítottak egy olasz állampolgárt, de személyiségi jogokra hivatkozva nem árultak el részleteket.

Kormos Endre, a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) sajtóügyeletese elmondta: állampolgári bejelentés érkezett a rendőrségre, hogy péntek éjszaka egy négyfős társaság egyik tagja az V. kerületben, a Zrínyi utcában felmászott egy gépkocsi tetejére és ugrált rajta.

A járőrök kimentek a helyszínre, de már nem találták ott őket, a Sas utcában viszont felfigyeltek egy négyfős társaságra, akik közül az egyik fiatalemberre ráillett a személyleírás. Őt előállították az V. kerületi rendőrkapitányságon, de szombaton reggel elengedték. Ellene garázdaság vétsége miatt indítottak eljárást - mondta Kormos Endre alezredes. Mivel a fiatalember olasz állampolgár, értesítették az olasz nagykövetséget - tette hozzá Kormos Endre.

A távirati irodának magukat megnevezni nem kívánó rendőrök azt mondták, hogy az 1973-ban született fiatalember Sophia Loren fia, Eduardo Ponti. A férfi azért tartózkodik Budapesten, mert részt vesz testvére, az olasz filmdíva másik fia esküvőjén, szombaton.

A BRFK sajtóügyeletese nem kívánt reagálni arra, hogy Eduardo Ponti lenne az előállított fiatalember. Kormos Endre személyiségi jogokra hivatkozva nem közölhetett további információt az előállított fiatalemberről.