Újabb BKV-busz motorja gyulladt ki szombaton. A sofőrt egy autós figyelmeztette a tűzre. A jármű vezetője leszállította az utasokat és eloltotta a tüzet a poroltóval. Személyis sérülésről nem érkezett jelentés.

Le kellett szállítania az utasokat egy BKV-busz vezetőjének szombaton Budapesten, ugyanis a motortérben olaj került a porlasztóra és izzani kezdett, de eloltották - közölte a BKV Rt. fődiszpécsere. Szombat délelőtt a piros 73-as busz sofőrjét a Csömöri és a Fűrész utcánál figyelmeztette egy autós, hogy füstöl a kocsi hátulja - mondta Freud András. Hozzátette: az Ikarus 435-ös típusú busz sofőrje leszállt, az utasokat is leszállította, majd egy poroltóval eloltotta az izzó olajcseppet a motortérben.

Ebben az évben már hét BKV-busz motorterében keletkezett tűz, legutóbb szeptember 12-én hajnalban. Demszky Gábor főpolgármester pénteken rendelte el az újabb busztüzek megakadályozása érdekében a járművek napi diagnosztikai szemléjét, amely 100 millió forint körüli kiadást jelent a közlekedési vállalatnak. Aba Botond BKV-vezérigazgató pénteken beszámolt arról, hogy a 412-es típusú, legújabb buszok tüzeit vizsgáló Tüv Hannover Kft. megállapításai szerint egyértelműen konstrukciós és anyaghiba okozza a tüzeket. Ugyancsak gyártói hiba idézte elő az Ikarus 435-ös járművek kigyulladását.