Keller László korábbi kabinetfőnökét gyanúsítják azzal, hogy kenőpénzt kapott Kulcsár Attilától, a milliárdos sikkasztással gyanúsított volt brókertől tavaly tavasszal. B. Tamás nem nyilatkozott az ügyről, csak annyit közölt, nem akarja bizonygatni ártatlanságát. Az ügyészség pedig annyit közölt korábban, hogy a gyanúsított részletes vallomást tett, tagadta a vádakat, szabadlábon védekezhet.

B. Tamást, Keller László közpénzügyi államtitkár volt kabinetfőnökét - aki gyakorlatilag az államtitkár helyettese volt - gyanúsította meg kedden a Központi Ügyészségi Nyomozó Hivatal azzal, hogy 10 millió forintot vett át Kulcsár Attilától 2003 májusában azért, hogy egy titkos, a PSZÁF-ról készült jelentést odaadjon a brókernek.

B. Tamás, aki jelenleg egy állami cég felügyelőbizottságának elnöke, korábban az MSZP képviselőjelöltje volt, nem nyilatkozott az ügyről, csak annyit közölt, nem látja értelmét annak, hogy ártatlanságát bizonygassa.

Keller László közpénzügyi államtitkár közleményben ítélte el volt munkatársát, és teljes mértékben elhatárolódott tőle. Emellett felháborítónak minősítette az ügyészség magatartását, amellyel egy kihallgatott személy volt munkahelyét próbálja az érintett üggyel összefüggésbe hozni.