Egy forintért adják a telkeket Tetétlenben

2004.09.23. 7:59

Az elöregedő falu fiatalodását, és a lakosság növekedést várják a Hajdú-Bihar megyei Tetétlenben attól a szokatlan lépéstől, hogy egy forintért árulnak telkeket. A vásárlás feltétele, hogy a területre négy éven belül házat épít az új tulajdonos - írja a Népszabadság.

Mindössze egy forintért már telket lehet vásárolni a Hajdú Bihar megyei Tetétlenben a helyi önkormányzattól - írja a Népszabadság. A jelentkezők 1000-1500 négyzetméteres területet vehetnek. A kistelepülés polgármestere, Bernáth László elmondta a lapnak, hogy a szokatlan akció oka a falu elöregedése,lés azt szeretnék, ha a Hajdúszoboszlótól húsz perces autóútra lévő a faluba több fiatal költözne be.

Az önkormányzat mindössze egyetlen feltételt szab az olcsó telekvásárláshoz: négy éven belül be kell építeni. További előnyöket is kínálnak, azon kívül is, hogy a terület közvetlen közelében már megoldották a közművesítést. A faluban ugyanis korszerű óvoda várja a gyermekeket, és új iskolát is építenek 400 millió forintért.

A polgármester azzal kapcsolatban, hogy vár-e szankció azokra, akik az előírt idő alatt nem építik be a telket, azt mondta, hogy nem büntetni akarnak, hanem ösztönözni, hogy fiatalodjon a falu, és növekedjen a lakosság lélekszáma - írja a Népszabadság.