Rendőrök vetettek véget az iskolai csetepaténak

2004.09.24. 14:53

Rendőrök vetettek véget egy iskolai vitának az egyik tiszavasvári középiskolában. Először a gyerekek verekedtek össze, majd az iskolába érkező szülők is hangoskodtak és megfenyegeték a tanárokat.

A tiszavasvári középiskolában előbb két fiú keveredett szóváltásba, és az egyik megütötte a másikat, könnyű sérülést okozva neki - mondta Fülöp Gergely, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei főkapitányság sajtóreferense. A diák segítségért ment, majd több társával tért vissza a helyszínre, ahol bántalmazták a verekedőt, aki a tanári szobába menekült támadói elől. A feldühödött társaság utána ment, fenyegetőzve követelte a pedagógusoktól, hogy adják ki a fiút. A tanulók szülei közül erre többen bementek az iskolába, ahol a gyermekeiket ért sérelmekre hivatkozva hangoskodtak, sőt tanárokat is megfenyegettek.

A riasztott rendőrök tíz, 15-18 éves fiatalt állítottak elő és csoportos garázdaság, valamint könnyű testi sértés megalapozott gyanújával indítottak eljárást ellenük. A rendőrség a szülők ellen rendzavarás miatt szabálysértési eljárást kezdeményez.