Leütöttek és kiraboltak egy ismert hegedűművészt

2004.09.25. 9:08

Ismeretlen támadó leütött egy ismert hegedűművészt szombat hajnalban és elrabolta két, felbecsülhetetlen értékű, több száz éves hegedűjét. A támadás áldozata Déki Lakatos Sándor volt, akit megfigyelésre kórházba szállítottak.

Leütöttek egy ismert hegedűművészt szombat hajnalban Budapesten. A támadás áldozata Déki Lakatos Sándor - erről a hegedűművész felesége tájékoztatta az MTI-t. Déki Lakatos hajnali két óra körül, II. kerületi otthonába tért haza, amikor hátulról leütötték. A támadó elszaladt, s magával vitte a művész két hegedűjét és két vonóját. Az áldozat ugyan felállt és megpróbált támadója után szaladni, de nem tudta útját állni.

A hegedűművészt megfigyelésre kórházba szállították, a rendőrség ismeretlen tettes ellen rablás bűncselekménye miatt indított nyomozást - közölte a Budapesti Rendőrfőkapitányság sajtóügyeletese. A művész felesége elmondta, hogy a rabló felbecsülhetetlen értékű hegedűket vitt el. A művész duplatokos tartóban vitte magával a két, több száz éves hangszert, amikor a támadás érte - fűzte hozzá.