Vasárnap szavazhatnak a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Szászberek lakói arról, hogy a településen létesüljön-e akkumulátorüzem. A népszavazás akkor érvényes, ha a szavazópolgárok több mint fele él voksolási lehetőségével.

Ügydöntő népszavazást tartanak vasárnap a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Szászbereken arról, hogy a település ipari parkjában létesüljön-e használt akkumulátorokat feldolgozó, illetve akkumulátorokat gyártó üzem. A népszavazás reggel 6 órakor kezdődik és este 7 óráig tart. A szavazás során a csaknem ezer lakosú községben 790 szavazót várnak véleménynyilvánításra.
   
A létesítmény helyének szánt ipari park a község külterületén van, és a feldolgozó, illetve gyártó üzemet építeni akaró cég garantálja, hogy a létesítmény az európai uniós szabályozásnak mindenben megfelel majd.
   
Az ügydöntő népszavazás akkor érvényes, ha a szavazópolgárok több mint fele él voksolási lehetőségével. A referendum azonban csak akkor eredményes, ha a szavazók több mint fele a feltett kérdésre ugyanazt a választ adja.