Elfogott a rendőrség három férfit, akik különböző légi szállítmányokat dézsmáltak meg Ferihegyen. A férfiak 4000 darab memóriakártyát, 40 darab Alfex márkájú karórát és egy gyógyszergyár morfiumszállítmányból 600 ampullát loptak el több tízmillió forint értékben.

Légi küldemények fosztogatóit fogta el a rendőrség. A három férfi memóriakártyákat, karórákat és morfiumot lopott különböző szállítmányokból. Az ügyben lopás és kábítószerrel való visszaélés megalapozott gyanúja miatt indult eljárás egy 29 éves monorierdői és egy 28 éves vecsési férfi - akit fogva is tartanak -, illetve lopás megalapozott gyanúja miatt egy 33 éves budapesti férfi ellen - áll az Országos Rendőr-főkapitányság honlapján.
   
A tájékoztatás szerint az ORFK Rendészeti Biztonsági Szolgálatának Repülőtéri Biztonsági Szolgálata a repülőtereken elkövetett bűncselekmények felderítése és megelőzése érdekében fokozott ellenőrzéseket hajtott végre a Ferihegyi repülőtéren keresztülhaladó légi áruküldeményeknél. Különös figyelemmel voltak az akció során a rendőrök a fegyverszállítmányokra, a nagyobb értéket képviselő készpénz-, nemesfém-, legális kábítószer-, valamint gyógyszer-küldeményekre. A fokozott ellenőrzések során derült fény arra 2003 decemberében, hogy egy gazdasági társaságnak légi úton érkező szállítmányból ismeretlenek 4000 darab memóriakártyát tulajdonítottak el, mintegy 29,5 millió forint értékben.

Egy másik légi szállítmányból 2004 júliusában 40 darab Alfex márkájú karórát loptak el, a kár 2,8 millió forint volt. Szeptemberben egy gyógyszergyár által egy hollandiai célállomásra feladott morfiumszállítmányból tűnt el 60 doboz, összesen 600 darab ampulla.
   
A fenti ügyekben folytatott, nyílt és titkos eljárási elemeket is tartalmazó nyomozás során, a beszerzett bizonyítékok felhasználásával, múlt héten pénteken egy akció során fogták el az említett három férfit. A lefolytatott házkutatások alkalmával arany ékszereket, 22 darab különböző márkájú órát, digitalis fényképezőgépeket, gépjárművet, kétmillió forint készpénzt, 3750 eurót, 58 dobozban 580 darab morfin-klorid ampullát, valamint engedély nélkül tartott gázpisztolyt, bilincset találtak a nyomozók. A lefoglalt tárgyak nagy részét sikerült beazonosítani és megállapítani, hogy azok a leírt bűncselekményekből származnak.