Gyurcsány Ferenc miniszterelnök-jelölt népszerűségi indexe egy hónap alatt hat ponttal emelkedett - írja a Népszabadság a Szonda Ipsos felmérése alapján. Az elmúlt hónap vesztese Kuncze Gábor, akinek öt ponttal csökkent rokonszenvindexe.

Egy hónap alatt hat ponttal emelkedett Gyurcsány Ferenc a népszerűségi indexe. Gyurcsányéval azonos, 46-os pontszámmal búcsúzik a rangsortól a leköszönt kormányfő, Medgyessy Péter - írja a Népszabadság a Szonda Ipsos szeptemberi közvélemény-kutatása alapján. A hónap vesztese Kuncze Gábor, akinek ezúttal öt ponttal csökkent a rokonszenvindexe.

A tízpontos emelkedéssel Gyurcsány sokat javított pozícióján az MSZP szavazói körében - amíg augusztusban a sajátjai által felállított rangsor közepe táján állt, most az élvonalban szerepel. Nála csak Medgyessy és Bárándy Péter népszerűbb egy árnyalattal a szocialisták között (67 és 65 ponttal), Lendvai Ildikóval és Szili Katalinnal teljesen azonos Gyurcsány megítélése (63 pontos).

Medgyessy Péter 46 ponttal távozik a rangsortól. Kormányzása első évében mindvégig elérte vagy meghaladta a 60 pontot. 2003 nyarán 55 pontig csökkent a népszerűségi indexe, majd az év utolsó negyedében 51-52 ponton állt. Az idei év első felében viszonylag stabil, 50 pont körüli volt a népszerűségi mutatója, és augusztusban esett 45 pontra.

Kuncze Gábornak az elmúlt egy hónapban öt ponttal esett a népszerűségi mutatója. Különösképpen a fővárosiak és az MSZP-szavazók véleménye lett kritikusabb vele kapcsolatban: előbbieknél 51 pontról 40-re, utóbbiaknál 70-ről 58-ra csökkent az index.