Ma szavaznak Gyurcsányról

2004.09.29. 7:11

A vezérszónoklatokat követő felszólalók elsősorban az ország gazdasági helyzetét és Csillag István gazdasági minisztert bírálták. Varga Mihály fideszes képviselő közölte: "ha egy országban nagy a jólét, erős a gazdaság, nincs kéthavonta megszorító csomag, nincs adóemelés". Hozzátette: nem az ország, hanem a PR van lendületben.

Kifogásolta, hogy az EU-hoz csatlakozó országok élvonalából a futottak még kategóriába kerültünk. Egyre későbbi időpontra szorul az euró bevezetése - tette hozzá. Bírálta a kormányt az adóemelésekért, amivel szerinte megnehezítették a vállalkozók helyzetét.

Csillag István gazdasági miniszter viszont arról beszélt, hogy 2003-tól megindultak a befektetők Magyarországra. megjegyezte: az adócsökkentés is azt a célt szolgálja, hogy a vállalkozók fel tudjanak zárkózni. Emellett hosszasan kitért az autópálya-építésekre is. Felszólalásában egyértelművé tette Csillag, hogy távozik a kormányból. Utódjának üzenve azt mondta: azt kívánja az utódnak, hogy a nehéz feltételek ellenére derűsen és türelemmel folytassa a gazdaság dinamikus fejlesztését.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK