Hazamehet Kulcsár Attila

2004.09.30. 12:20

Már csütörtökön hazamehet a sokmilliárdos sikkasztással gyanúsított Kulcsár Attila. A bíróság ugyanis helyt adott az ügyészség indítvánányak, amelyben előzetes letartóztatás helyett házi őrizetbe helyezését kérték a K&H Equities exbrókerének. Kulcsár bilincs nélkül, egy Audiba ülve hagyta el a bíróság épületét. A volt bróker az újságírói kérdésekre csak félszavakkal válaszolt, lényegi információt nem közölt.

Házi őrizetbe helyezte Kulcsár Attilát a Budai Központi Kerületi Bíróság (BKKB) csütörtökön az ügyészség indítványára - közölte a volt bróker ügyvédje újságírókkal a bíróság döntése után. "A bíróság megszüntette az előzetes letartóztatást, és házi őrizetet rendelt el úgy, ahogy ezt az ügyészi indítvány is tartalmazta" - mondta Zámbó Gyula. Az ügyvéd szerint védencét még ma visszaviszik a Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézetbe, hogy a bírói döntéssel járó adminisztrációt elvégezzék. Ezután pedig Kulcsár Attila fővárosi otthonába megy majd.

Kulcsár Attila a bíróság döntését követően újságírók és fotósok gyűrűjében távozott a BKKB-nak helyet adó katonai bíróság Fő utcai épületéből, egy másik ügyvédjével szállt be egy Audiba. A volt bróker arra az újságírói kérdésre, hogy elégedett-e a bírói döntéssel, nem válaszolt. Arra a kérdésre, hogy kötött-e alkut az ügyészséggel, mindössze annyit mondott "ugyan". Egy felvetésre, hogy fél-e, amiért a közelmúltban megfenyegették, azt válaszolta: "kitől félnék". Arra a kérdésre, hogy mikor fog a sajtónak nyilatkozni, azt mondta: "majd meglátják".

Az ügyészség kedden kezdeményezte a K&H Equities többmilliárdos sikkasztás miatt gyanúsított exbrókerének házi őrizetbe helyezését. Mint azt Ihász Sándor fővárosi főügyész akkor közölte, nem a gyanúsított szabadlábra helyezését kérik, hanem hogy enyhébb szankciót alkalmazzanak az előzetes letartóztatásnál.

Ha Kulcsár házi őrizetbe kerül, az azt jelenti, hogy egy szűk cella helyett saját lakásában (és az ahhoz tartozó bekerített helyen) töltheti el az idejét, ahol korlátlanul fogadhat látogatókat. Időnként (a bírósági ítéletben meghatározott célból) elhagyhatja lakhelyét is.

Kulcsár Attila március 30-a óta van előzetes letartóztatásban. A fogvatartás legutóbbi hosszabbításának határideje pénteken jár le.

MTI/[origo]

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK