Missziókra kérik majd fel Medgyessyt

2004.09.30. 9:57

Medgyessy Péter távozó kormányfő a jövőben nemzetközi ügyekben és gazdasági területen nagyon fontos munkát végez majd - közölte Lendvai Ildikó MSZP-frakcióvezető csütörtök reggel. Gyurcsány Ferenc miniszterelnök szerdán kérte fel a Parlamentben Medgyessyt, hogy segítse Magyarország európai érdekeinek érvényesítését.

Medgyessy Péter távozó kormányfő a jövőben formális megbízást kap arra, hogy segítse az ország nemzetközi és gazdasági ügyeit - mondta Lendvai Ildikó MSZP-frakcióvezető csütörtök reggel egy televíziós műsorban. Lendvai kijelentette, "Medgyessy Pétert a nemzetközi politikában ismerik, Magyarországnak ő az a miniszterelnöke, akinek a kézjegye ott van Magyarország uniós csatlakozási dokumentumán, (...) a nemzetközi gazdasági életben pedig már korábban is, meg miniszterelnökként sok jó és az ország számára hasznosítható kapcsolata van".

Gyurcsány Ferenc szerdán az Országgyűlésben a kormányprogramot ismertető beszédében közölte, felkéri Medgyessy Pétert, hogy "képviselőnkként, ha úgy tetszik, követünkként segítse Magyarország európai érdekeinek érvényesítését".
   
"Magyarországnak most arra van szüksége, hogy ne csak hallják, de értsék is a szavát, értsék szándékait Európában és a világban. Ehhez szükségünk van arra az államférfira, akinek adnak szavára és akinek odafigyelnek mondanivalójára (...). Miniszterelnök úr, ha felkérésemet elfogadja, engem megtisztel, az országnak pedig sokat használ" - mondta az új kormányfő.
   
Nemzetközi tárgyalásokban való részvételre, gazdasági misszióra kéri majd fel a kormány Medgyessy Pétert, mégpedig "sűrűn, rendszeresen, állandó és egyeztetett koncepciók alapján" - közölte az MSZP frakcióvezetője.

KAPCSOLÓDÓ CIKK