Verekedés és útlezárás a Fradi-Millwall előtt

2004.09.30. 17:50

Angol szurkolókkal verekedtek össze Fradi-drukkerek csütörtökön Budapest belvárosában. A 20-30 fős angol tábort a helyszínre érkező rendőrök szétválasztották a magyar rendbontóktól. A két szurkolótábor szerda este is összecsapott egy fővárosi szórakozóhelyen. A csütörtök este 9 órakor kezdődő FTC-Millwall futballmeccs miatt a rendőrség forgalmi korlátozásokat vezet be az Üllői úti stadion környékén.

"Angol futballdrukkerek magyar szurkolókkal verekedtek össze csütörtökön Budapest belvárosában" - közölte az [origo]-val a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) sajtóügyeletese. Sass Oszkár elmondta: 20-30 fős angol tábor üres üvegekkel támadt neki a Vörösmarty téren a magyar drukkereknek. A helyszínre érkező rendőrség szétválasztotta a randalírozókat. Az MTI szemtanúkra hivtakozva arról számolt be, hogy körülbelül száz verekedő tört-zúzott a helyszínen. A rendőrség szerint személyi sérülés nem történt, és a rendőri fellépés után nem állítottak elő senkit.

Magyar és angol futballszurkolók szerda este már összeverekedtek a fővárosban egy belvárosi szórakozóhely előtt. A rendőség két angol férfit, egy 28 és egy 34 éves testvérpárt őrizetbe is vett. Az angol drukkerek közül öten szenvedtek kisebb sérüléseket, őket a helyszínen ellátták a kiérkező orvosok. A verekedők összetörték az étterem berendezését. Az angol drukkerek a Ferencváros és a Millwall közötti UEFA Kupa-mérközésre érkeztek, amelyet csütörtök este 21 órakor rendeznek az Üllői úti pályán.

A BRFK tájékoztatása szerint a rendőrség megfelelő erőkkel készül a mérkőzésre. A rendőrség - az általában szokásos eljárás szerint - azonban nem árulta el, hogy hány rendőrt vezényelnek az angol-magyar meccs helyszínére.

A forgalmi korlátozások 16 órakor kezdődnek a környéken, várhatóan akkortól rendőri irányításra kell számítani. Tilos megállni 16 órától a IX. kerületi Gyáli út Könyves Kálmán körút és Vágóhíd utca közötti szakaszán. Javasolt parkolási lehetőségek a VIII. kerületi Győrffy utca - Villám utca - Elnök utca - Delej utca - Benyovszky utca - Rezső utca - Rezső tér - Batsányi utca, valamint a Budapest IX. kerületi Vágóhíd utca Lágymányosi híd felé eső szakasza - Lenkey utca - Fehér Holló utca - Óbester utca. A rendőrség azt kéri az autósoktól, hogy délután kerüljék el a Könyves Kálmán körút - Üllői út érintett szakaszait.

A szurkolóknak pedig azt javasolják a rendőrök, hogy a megszokottnál korábban érkezzenek a stadionhoz. A meccsen várhatóan telt ház lesz, az 1200 férőhelyes vendégszektorba valamennyi jegy elkelt, a stadion többi részére szerdán már csak néhány száz jegy volt kapható.

KAPCSOLÓDÓ CIKK