Nem egy, hanem két kormányszóvivője is lesz a Gyurcsány-kormánynak. A már korábban kinevezett László Boglár, az MFB eddigi szóvivője mellett szerdán Batiz Andrást, az RTL Klub műsorvezetőjét is szóvivő nevezte ki a miniszterelnök. A feladatok megosztásáról még nem döntöttek.

Két kormányszóvivője lesz a Gyurcsány-kormánynak. Az már kedden nyilvánosságra került, hogy László Boglár, az MFB jelenlegi szóvivője, kommunikációs igazgatója, aki korábban a Népszavánál és a Magyar Televíziónál is dolgozott, elvállalta a felkérést. A másik szóvivő Batiz András, az RTL Klub egyik műsorvezetője lesz.

 

Korábbi hírek szerint felmerült szóvivőként Jakupcsek Gabriella neve is, ám ő nem vállalta a felkérést.

 

A két szóvivő még nem osztozkodott a feladatokon. Gyurcsány Ferenc kormányfő csak azt javasolta nekik, hogy "adják önmagukat". Hivatalosan politikai főtanácsadói státusba kerültek, így egyik szóvivő sem lett köztisztviselő. 

A Medgyessy-kormányban Gál J. Zoltán látta el a kormányszóvivői feladatokat, egészen idén augusztusig. Ekkor azonban Medgyessy Péter felmentette Gál J.-t. Hivatalosan csak anyival indokolták a döntést, hogy az EU-csatlakozásból adódó feladatok miatt "reaktívból proaktív" kommunikációra kell váltani. Nem hivatalosan az derült ki, hogy Gál J. felmentése Gyurcsány Ferenc sportminiszterhez való "szakmai közelségének" tudható be. Augusztus 2-tól Gulyás Erika addigi helyettes kormányszóvivő váltotta Gál J.-t  a poszton, aki távozott, amikor a Medgyessy-kormány megbízatása megszűnt.