Őrizetbe vették Tasnádi Pétert

2004.10.06. 22:40

A rendőrség is megerősítette azokat az értesüléseket, miszerint szerdán őrizetbe vették Tasnádi Pétert. A korábban már különböző bűncselekmények miatt felelősségre vont vállalkozó ellen most felbujtóként elkövetett közveszélyokozás a gyanú. A rendőrök szerint Tasnádi áll egy volt nyomozó autójának augusztus végi felgyújtása hátterében.

Most fogdában ül

Szerdán délután felbujtóként elkövetett közveszély okozás megalapozott gyanúja miatt vették őrizetbe és hallgatták ki a rendőrök Tasnádi Pétert - tudatta közleményben a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI). A rendőrség szerint a vállalkozó áll ugyanis egy volt nyomozó terepjárójának augusztus végi felgyújtása hátterében.

A Jeep-et 2004. augusztus 31-ről szeptember 1-re virradó éjszaka a fővárosi XIII. kerületben, egy hotel parkolójában gyújtották fel, akkor még ismeretlen tettesek. A BRFK és az NNI közös nyomozása vezetett el Tasnádihoz, de a rendőrök előtt ismertek már a bűntett gyakorlati kivitelezői is. Tasnádi ellen - őrizetben tartása mellett - az NNI folytatja az eljárást, és kezdeményezi előzetes letartóztatását is.

Tasnádi Pétert a Legfelsőbb Bíróság 2002 decemberében ítélte el jogerősen az 1999 szeptembere óta, rövid megszakítással, előzetes letartóztatásban lévő vállalkozót adócsalás, felbujtóként elkövetett súlyos testi sértés és önbíráskodás miatt. A bíróságok ugyanakkor, első- és másodfokon egyaránt felmentették Tasnádi Pétert számos más súlyos vádpont, köztük bűnszervezet létrehozása és irányítása alól.

A vállalkozó 2004. május 1-jén kedvezménnyel szabadult börtönbüntetéséből, de jogerős szabadságvesztés büntetésének legutolsó napján, április 30-án, egy ingatlanügylettel összefüggő adócsalás vádjával újabb büntetőper kezdődött Tasnádi Péter ellen a Pesti Központi Kerületi Bíróságon. A bírósághoz benyújtott vádirat csaknem negyedmilliárd forintos adócsalást ró a vállalkozó terhére.

[origo]/MTI

KAPCSOLÓDÓ CIKK