A Fejér megyei Szent György kórház és a dunaújvárosi Szent Pantaleon kórház is csatlakozik az egészségügyi dolgozók csütörtökre meghirdetett országos sztrájkjához. Az egészségügyi dolgozók a biztonságos betegellátás tárgyi és személyi feltételeinek megteremtését, a hálapénzrendszer fokozatos felszámolását és a betegek jogainak érvényesülését tűzték ki célul.

A Fejér megyei Szent György kórház és a dunaújvárosi Szent Pantaleon kórház is csatlakozik az Egészségügyi és Szociális Ágazatban Dolgozók Demokratikus Szakszervezetének (EDDSZ) csütörtökre meghirdetett országos sztrájkjához - nyilatkozta Sági Antal, a székesfehérvári sztrájkbizottság elnöke. A Fejér megyei Szent György kórház 969 dolgozója írta alá a sztrájkmegállapodást - mondta a helyi bizottság elnöke.

Dunaújvárosban 870-en csatlakoznak a munkabeszüntetéshez - tájékoztatott Rádonyiné Ősi Márta, az EDDSZ önálló alapszervezetének dunaújvárosi elnöke. Ősi Márta hozzátette, hogy a munkabeszüntetés az országos felhívásnak megfelelően történik. Sági Antal elmondta, hogy követeléseikben a biztonságos betegellátás tárgyi és személyi feltételeinek megteremtését, a hálapénzrendszer fokozatos felszámolását és a betegek jogainak, esélyegyenlőségének érvényesülését tűzték ki célul.

Sági Antal hozzátette, hogy csütörtökön reggel 8 órától délután 4 óráig tart a sztrájk, amelynek időpontja alatt a székesfehérvári intézményben megerősített, kiemelt sürgősségi betegellátás folyik. Több osztály, így a sürgősségi és baleseti osztály, az intenzív részlegek, a gyermekambulancia, az onkológiai osztály és gondozó folyamatosan végez betegellátást
 
A sztrájkot támogatja a Magyar Orvosi Kamara és a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara is.