Újra előzetesbe helyezték Tasnádit

2004.10.08. 15:09

Előzetes letartóztatásba helyezte Tasnádi Pétert a Pesti Központi Kerületi Bíróság pénteken. Tasnádit felbujtóként elkövetett közveszélyokozás gyanújával vett őrizetbe a rendőrség szerdán. Tasnádi feltételezett társát, K. Istvánt pénteken délelőtt helyezték előzetesbe. A döntés ellen mindkét gyanúsított fellebbezést jelentett be.

Újra előzetesben Tasnádi

Felbújtóként elkövetett közveszélyokozás gyanújával előzetes letratóztatásba helyezte Tasnádi Péter a a Pesti Központi Kerületi Bíróság péntek délután. Tasnádi a döntés ellen fellebbezést jelentett be. Tasnádi feltételezett társát, K. Istvánt már délelőtt előzetesbe helyezték. Ő szintén fellebbez.

Az eljárás egy gépkocsi felgyújtásának ügyében folyik. Augusztus 31-ről szeptember 1-re virradóra Budapesten, a XIII. kerületben, akkor még ismeretlen tettesek felgyújtottak egy gépkocsit. Az ügyben a BRFK indított eljárást a Nemzeti Nyomozó Irodával együttműködve. Ennek eredményeként szerda délután elfogták, majd gyanúsítottként kihallgatták Tasnádit. A rendőrségi tájékoztatás szerint a nyomozók tudják azt is, hogy a gépkocsit kik gyújtották fel. A Magyar Televízió reggeli hírműsorának értesülése szerint a felgyújtott gépkocsi egy volt főnyomozó autója volt.

A Fővárosi Főügyészség azért indítványozta Tasnádi előzetesbe helyezését, mert az ügyészség szerint fennáll a szökés, elrejtőzés, a bűnismétlés és az összebeszélés veszélye, valamint előfordulhat, hogy megfélemlítik a tanúkat. A korábban adócsalás, felbujtóként elkövetett súlyos testi sértés és önbíráskodás miatt elítélt vállalkozó egyik védője, Tuza Péter elmondta: Tasnádi Pétert a lakásán vették őrizetbe, és nem tanúsított ellenállást.

Tasnádi Pétert, az 1999. szeptembere óta, rövid megszakítással előzetes letartóztatásban lévő vállalkozót a Legfelsőbb Bíróság 2002. decemberében ítélte el jogerősen adócsalás, felbujtóként elkövetett súlyos testi sértés és önbíráskodás miatt. A bíróságok ugyanakkor első- és másodfokon egyaránt felmentették Tasnádi Pétert számos más súlyos vádpont, köztük bűnszervezet létrehozása és irányítása alól.

Tasnádi 2004. május 1-jén kedvezménnyel szabadult börtönbüntetéséből, de jogerős szabadságvesztés büntetésének legutolsó napján, április 30-án, egy ingatlanügylettel összefüggő adócsalás vádjával újabb büntetőper kezdődött ellene a Pesti Központi Kerületi Bíróságon. A bírósághoz benyújtott vádirat csaknem negyedmilliárd forintos adócsalást ró a vállalkozó terhére.

KAPCSOLÓDÓ CIKK