Kizáratnák a brókerügyből a fővárosi főügyészt

2004.10.12. 7:53

Ruttner György ügyvéd, Kerék Csaba, a K&H-ügyben sikkasztással gyanúsított Britton-vezető védője Ihász Sándor fővárosi főügyész kizárását kérte az ügyből. Az ügyvéd szerint a főügyészt elfogultság miatt kellene kizárni - írja a Népszabadság.

Ruttner György ügyvéd, Kerék Csaba védője véleménye szerint ki kell zárni a brókerügy feltárásából Ihász Sándor fővárosi főügyészt. Szerinte ugyanis a brókerügyben - törvényileg tiltott - "párhuzamos nyomozás" történt. Ruttner közölte: a brókerügy nyomozásának kezdetén Ihász még maga is hallgatott ki gyanúsítottakat, majd a kiemelt ügyek osztályának vezetőjeként ő fogta össze a rendőri egységeknél és az ügyészségen párhuzamosan folyó nyomozati cselekményeket. Fővárosi főügyészi kinevezése óta Ihász egy személyben dönthet egyes nyomozati cselekmények - így saját korábbi munkájának - megítéléséről.

Ruttner azért tartja elfogultnak Ihászt, mert amikor az ügyészség Kulcsár Attila előzetes letartóztatásának megszüntetését indítványozta, Kerék Csaba esetében a letartóztatás fenntartása mellett állt ki. A bíróság az ügyészi indítvánnyal szemben Kerék Csabát is házi őrizetbe helyezte. Ruttner szerint a történtek miatt már nem várható Ihász Sándortól elfogulatlan döntés Kerék Csaba ügyében. Ihász Sándor nem kíván reagálni Ruttner kezdeményezésére.

KAPCSOLÓDÓ CIKK