Egy kereskedelmi forgalomban kapható adó-vevőt talált pár napja az irodájában Bognár András pátyi polgármester. A rendőrség magántitkok jogosulatlan megszerzése miatt eljárást indított ismeretlen tettes ellen.

Pár nappal ezelőtt az ablakpárkány alatt bukkant rá Páty polgármestere, Bognár András az adó-vevőre. A polgármester az [origo]-nak elmondta: értesítették a rendőrséget az ügyben.

 

A budaőrsi rendőrkapitányság sajtóosztályának munkatársa az [origo]-nak megerősítette: egy kereskedelmi forgalomban is kapható adó-vevőt talált a polgármester. Egyelőre még készül a szakértői vélemény, így azt nem tudta megmondani, pontosan milyen berendezésről van szó. Hozzátette: a rendőrség magántitok jogosulatlan megszerzése miatt eljárást indított ismeretlen tettes ellen.

 

Pátyon vasárnap népszavazást tartanak egy vegyianyag-raktárról. Az ügyben hónapok óta heves vita dúl. A polgármester szerint elképzelhető, hogy a berendezés ezzel összefügg, mint mondta: többeket megfenyegettek az ügyben. Bognár megjegyezte azt is, hogy az utóbbi időben jutottak vissza hozzá olyan információk, amiket elvileg az érintetteken kívül senki nem tudhatott, de mint mondta, nem tudja, hogy ez a lehallgatásnak köszönhető-e vagy valaki kiszivárogtatta az információkat.