Hungaristák rongálták meg Churchill szobrát

2004.10.18. 14:45

Bácsfi Diána elismerte, hogy a Magyar Jövő Csoport öntötte le vörös festékkel Winston Churchill Városligetben álló szobrát, valamint ők rongálták meg a Budakeszi úton Ságvári Endre emléktábláját is. A magát hungaristának valló csoport vezetője bejelentette: az elmaradt antifasiszta demonstrációt október 24-én tartják meg a Rákoskeresztúri új köztemetőben.

A magát hungaristának valló Magyar Jövő Csoport tagjai öntötték le vörös festékkel Winston Churchill Városligetben álló szobrát, és ők rongálták meg a Budakeszi úton Ságvári Endre emléktábláját is - közölte a szervezet vezetője. Bácsfi Diána elmondta: a történteket hétfőn elismeri rendőrségnek is, ahol feltehetően rongálással gyanúsítják meg. A szobrot és emléktáblát még júliusban rongálták meg.

Bácsfi elmondta azt is: a csoport úgy döntött, beperli a budapesti rendőrfőkapitány közbiztonsági helyettesét, Lapid Lajos ezredest. "A rendőrség arról tájékoztatott minket, hogy az október 15-ei rendezvényünket egy területfoglalási engedélyre hivatkozva nem tarthatjuk meg, annak ellenére, hogy júliusban megkaptuk az Andrássy útra a vonulási engedélyt. Ez az alkotmányban biztosított gyülekezési jognak a nyílt megsértése, be fogjuk perelni ezért Lapid urat" - jelentette ki Bácsfi. A Magyar Jövő Csoport vezetője elmondta: az antifasiszta demonstráció miatt elmaradt "megemlékezésüket" október 24-én tartják meg a Rákoskeresztúri új köztemetőben.

KAPCSOLÓDÓ CIKK