A Lakitelek munkacsoport nem vonta vissza a Herényi Károly frakcióvezetővel szemben benyújtott bizalmatlansági indítványát - jelentette be Ékes József. Katona Kálmán, a választmány elnöke elmondta: ha erről hivatalosan is értesítést kap Herényi Károly frakcióvezetőtől, akkor a párt etikai és fegyelmi bizottságához fordul.

Az MDF országos választmánya hétfő déli 12 óráig adott haladékot a Lakitelek munkacsoportban részt vevő képviselőknek, hogy a múlt héten ismételten benyújtott bizalmatlansági indítványt vonják vissza, ellenkező esetben a párt országos etikai és fegyelmi bizottságához utalja az ügyet. Szombaton a választmány négyötödös többséggel megvonta a bizalmat Lezsák Sándortól és Balogh Lászlótól, a munkacsoport két tagjától.

Szili Katalin, az Országgyűlés elnöke a házbizottság hétfői ülésén bejelentette: az ügyben az Országgyűlés ügyrendi bizottságához fordul.

Katona Kálmán, az MDF országos választmányának elnöke arra kérte Herényi Károly frakcióvezetőt, hogy hivatalosan, levélben értesítse arról, hogy az úgynevezett Lakitelek munkacsoport tagjai visszavonták vagy sem a frakcióvezető ellen benyújtott bizalmatlansági indítványt. Katona Kálmán közölte, ő csak a híradásokból értesült arról, hogy a csoport, a választmány határozata ellenére, nem vonta vissza indítványát.

Kérdésre válaszolva elmondta, egyenként nyújtja be az etikai bizottsághoz beadványait, mert a Lakitelek munkacsoport nem szervezet, és nem szervezetként, hanem a képviselők egyenként írták alá a frakcióvezető elleni bizalmatlansági indítványt.