Az etikai bizottsághoz utalták a lakitelekiek ügyét

2004.10.20. 20:32

Az MDF országos elnöksége szerdai ülése után továbbítja az országos választmány határozatát az etikai és fegyelmi bizottsághoz, mivel a Herényi Károly frakcióvezető ellen benyújtott bizalmatlansági indítványt a képviselőcsoport úgynevezett Lakitelek munkacsoporthoz tartozó tagjai hétfő délig nem vonták vissza - közölte Katona Kálmán, az elnökség zárt ülése után.

Az MDF országos választmánya szombati ülésén határozatban vonta meg a bizalmat Lezsák Sándor és Balogh László választmányi tagoktól, a testület egyúttal felszólította őket arra, hogy "az MDF-et és annak országgyűlési képviselőcsoportját három napon belül hagyják el". A választmány határozata szerint ennek elmulasztása esetén etikai eljárás indul ellenük.

Lezsák Sándor és Balogh László sem távozott kedd estig önként az MDF-ből, ezért már délelőtt kezdeményezte az etikai bizottságnál az eljárás lefolytatását - mondta a választmányi elnök.

A frakcióban lévő lakitelekiek és Medgyasszay László "utolsó figyelmeztetést kapott" a szombati választmányi ülésen, és hűségük bizonyítékaként hétfő délig vissza kellett volna vonniuk a Herényi Károly ellen benyújtott bizalmatlansági indítványt. Mivel ez nem történt meg, az elnökség a választmány határozatát továbbította az illetékes testületnek.

KAPCSOLÓDÓ CIKK