Popsztár-apa és erős ember is küzd a képviselőségért

2004.10.21. 7:37

Közel egy tucat induló várható a szécsényi választókörzetben kiírt időközi országgyűlési képviselő-választáson. A képviselői helyre pályázók között politikusok mellett egy popénekes édesapja - idősebb Gáspár Győző -, illetve az erős ember, Fekete László is szerepel - írja a Népszabadság.

Már 8 jelöltnek hitelesítették az ajánlószelvényeit Nógrád megye 3. számú választókörzetében, de legalább két további indulóra is lehet számítani. A november 14-ére kitűzött időközi országgyűlési képviselő-választást azért írták ki, mert Surján László, a körzet korábbi képviselője bekerült az Európai Unió parlamentbe - írja a Népszabadság. A lap szerint az indulók között a pártok jelöltjei mellett függetlenként megméretteti magát idősebb Gáspár Győző a popénekes, Gáspár Győző édesapja, illetve Fekete László, Magyarország legerősebb embere is, akit a Zöld Párt állított.

A választáson indul a Jobbik Magyarországért Mozgalom jelöltjeként Franka Tibor, Miklós Szabolcs a Magyar Vidék és Polgári Párt képviseletében, az MDF-ből Frisch Oszkár, az MSZP és SZDSZ közös jelöltjeként Borenszki Ervin, a MIÉP-es Kürti István, Nagy Attila a Munkáspárt, Simó Béla az Összefogás Magyarországért Centrum és Nagy Andor - Orbán Viktor egykori kabinetfőnöke - a Fidesz és a KDNP jelöltjeként. Nagy Andor és Fekete László ajánlószelvényeit csütörtökön vizsgálja meg a választási bizottság.

A szécsényi parlamenti mandátumra jelezte igényét a Szociáldemokrata Párt is, azonban jelöltjüket még nem mutatták be. A jelöltállítás október 22-én délután négyig tart. Ha egyik jelölt sem szerzi meg az 50 százalék plusz egy szavazatot november 14-én, akkor két héttel később második fordulóra kerül sor - írja a Népszabadság.

KAPCSOLÓDÓ CIKK