Liszkay Gábort, a Magyar Nemzet főszerkesztőjét választotta szerdán a Hír Tv elnökévé a csatorna igazgatósága. Liszkay elmondta: a Hír Tv elnöki posztja mellett a megtartja a Magyar Nemzetnél betöltött pozícióit is. A csatorna új hírigazgatója Szikszai Péter, a Magyar Nemzet Online felelős szerkesztője lesz.

Liszkay Gábort választotta elnökévé szerdán a Hír Televízió Rt. igazgatósága. Liszkay elmondta: a televízió elnöki tisztsége mellett a Magyar Nemzet című napilap főszerkesztője, kiadóvezetője és tulajdonosa marad. A Hír Televízió Rt. igazgatósága megerősítette Fazekas Csabát vezérigazgatói tisztségében, Gajdics Ottó pedig továbbra is a műsorokért felelős vezérigazgató-helyettesi posztot tölti be. A televízió hírigazgatója november 1-jétől Szikszai Péter, a Magyar Nemzet Online felelős szerkesztője lesz.

Liszkay Gábor, aki az augusztus 30-án lemondott Borókai Gábor után tölti be az elnöki posztot, elmondta: megbízatása határozatlan időre szól, egyelőre a Hír Tv belső életével és helyzetével kíván megismerkedni. Liszkay közölte: bár az előző hírigazgató, Gulyás István múlt heti "kényszerű távozása" nem az ő regnálásának idejére esik, teljes egészében azonosul elődei intézkedéseivel.

Múlt héten lemondott a Hír Tv műsorvezetője, Kóczián Péter, mivel az Orbán Viktorral készített beszélgetéséből kivágtak egy részt. A vágott interjú körül kialakult vita miatt Gajdics Ottó, a műsorokért felelős vezérigazgató-helyettes úgy döntött, hogy leadja a teljes vágatlan felvételt. Ezzel a döntéssel azonban Gulyás István hírigazgató nem értett egyet, ezért Gajdics leváltotta őt.