Gyurcsány nem ad rendszeres rádióinterjúkat

2004.10.29. 7:03

Felajánlotta a Magyar Rádió alelnöke Gyurcsány Ferenc miniszterelnöknek a rendszeres interjúlehetőséget, Gyurcsány azonban nem él vele - írja a Népszabadság. Gyurcsány szerint nincs szükség rá, hogy szerda reggelenként "mikrofonállványok" kérdezzék.

Orbán Viktorhoz hasonlóan Gyurcsány Ferencnek is rendszeres miniszterelnöki interjúlehetőséget ajánlott fel a Magyar Rádió alelnöke, Hollós János, aki nemrégiben egy folyosói beszélgetésen hozta szóba a nyilatkozati lehetőséget a Reggeli Krónikánál vendégeskedő kormányfőnek - írja a Népszabadság.

Gyurcsány a felajánlásra azt válaszolta: elvileg nincs kifogása ellene, de nem látja értelmét, hogy szerdánként a rádióban mikrofonállványok kérdezzék. Hollós - aki a szokásos szerdai interjúk többségében Orbán Viktor beszélgetőtársa volt - erre azt mondta: a volt kormányfővel készített interjúk hallgatottsága magas volt. Gyurcsány végül úgy reagált: akkor szívesen ad interjút, ha van mondanivalója, és olyanok készítik a beszélgetést, akik valódi kérdéseket tesznek fel.