A fővárosi főügyész tanúkénti meghallgatását kezdeményezi Molnár Csaba ügyvédje, Zamecsnik Péter. Az ügyvéd úgy értesült, múlt nyáron a főügyész még egyetértett azzal, hogy a rendőrség nem nyomoz a Pannonplast-ügyben, három héttel később azonban mégis úgy látta, megalapozott a rendőrségi nyomozás megindítása - írja a Népszabadság.

Zamecsnik Péter, a hétfőn hivatali visszaéléssel és közokirat-hamisítással meggyanúsított Molnár Csaba alezredes védője Ihász Sándor fővárosi főügyész tanúkihallgatását kezdeményezi. A Népszabadság érdeklődésére ezt azzal indokolta: több tanú is igazolhatja, hogy a múlt nyáron Ihász még úgy látta, megalapozottan tagadta meg a nyomozást a rendőrség a Pannonplast-ügyben. Három héttel később, amikor mégis nyomozásra utasították a rendőrséget, Ihász is úgy vélte: a nyomozást megtagadó határozat kibocsátásakor rendelkezésre álló tények alapján a rendőrség megalapozottan döntött.

Szász Károly 2003. június 16-i megveretésekor azt mondta: a támadás lehetséges oka az a felügyeleti vizsgálat, amelyet a Pannonplast Rt. közpénzek felhasználásával végrehajtott törvénytelen részvényfelvásárlásával összefüggésben folytattak. Másnap hűtlen kezelés miatt ismeretlen tettesek ellen feljelentést tettek. Ekkor hallgatták ki tanúként Kulcsár Attila brókert és ügyfelét, Nagy Károlyt. Ennek során Molnár indokolatlanul olyan információkat szolgáltatott ki a brókernek, amelyek alapján módja volt a nyomozás elrendelését időlegesen megakadályozni. Molnár és védője mindezt tagadja, és igazukat bizonyítandó a nyomozást akkor közvetlenül felügyelő, azóta fővárosi főügyésszé kinevezett Ihász tanúkihallgatását kezdeményezik.