A Mátrában, Kékestetőn és Mátraszentistvánon két síközpont épül, mindkettő magántőkéből, önkormányzati közreműködéssel - írja a Népszabadság. Mindkét sípályán hóágyú működik majd, tehát kevés hó esetén is látogathatók lesznek. A napijegyért körülbelül négyezer forintot kell fizetni.

Egyszerre két síközpont is épül a Mátrában. Közös bennük, hogy a kékestetői és a mátraszentistváni beruházás egyaránt magántőkéből valósul meg, és egyikhez sem találtak pályázati forrásokat - írja a Népszabadság.

Mátraszentimre önkormányzata - amelyhez többek között Mátraszentistván, Mátraszentlászló és Galyatető is tartozik - hosszú távú bérleti szerződést kötött egy magáncéggel, amely így tavaly jelentős fejlesztésekbe kezdhetett. Ha az időjárás megfelelő lesz, akkor december 18-án már sportolásra alkalmassá válik a sípark. A sícentrumban hóágyúrendszer is működik majd, tehát lehet síelni akkor is, ha csak kevés hó esik. A környéken parkolók és szálláslehetőségek is várják majd a síelőket. A napijegyért ezer forint körüli összeget kell fizetni - írja Népszabadság.

Kékestetőn szintén modern sípálya készül: szintén egy magán cég a befektető, eddig háromszázmillió forintot fordítottak a síközpont fejlesztésére. Már ebben a szezonban szélesebb, jobb minőségű pálya várja a sportolókat, és a pályák egy részén hóágyút is működtetnek majd. A napijegy Kékestetőn háromezer-ötszáz forint lesz.