A fogyasztóvédők által vizsgált, román importból származó étolajban nincs egészségkárosító anyag - tájékoztatott a Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőség. Szerdán újabb ellenőrző vizsgálatot végeztettek egy román importból származó étolajmintán, hogy egyértelműen bebizonyosodjon tartalmaz-e az olaj tiltott rovarölő-szer maradványt.

A fogyasztóvédők által vizsgált, román importból származó étolajban nincs egészségkárosító anyag - közölte Kathi Attila, a Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőség főosztályvezetője pénteken. Kathi Attila elmondta, hogy a növény- és egészségügyi szolgálat akkreditált laboratóriumában a vizsgálat azt mutatta ki, hogy 0,001 milligramm/kilo érték alatt van a rovarirtó anyag. A főosztályvezető szerint ez szakmailag azt jelenti, hogy az anyag nem mutatható ki.

Az ügy háttere, hogy szerdán a Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőség újabb ellenőrző vizsgálatot végeztetett el egy román importból származó étolajmintán, hogy egyértelműen bebizonyosodjon tartalmazza-e vagy sem a termék a tiltott rovarölő-szer maradványt. A főosztályvezető az újabb ellenőrző vizsgálat elrendelését akkor azzal indokolta, hogy ténylegesen meg kell bizonyosodni arról, van-e az étolajban tiltott rovarölő-szer maradvány vagy sem.