Robbanás egy tízemeletes házban

2004.11.08. 11:45

Robbanás történt a XV. kerületben egy tízemeletes panelépület harmadik emeletén hétfő reggel. A tűzoltók szerint nem zárható ki, hogy szándékosan robbantottak az épületben.

"Az Erdőkerülő utcai házban történt robbanás eredete egyelőre tisztázatlan, de nem zárható ki a szándékosság" - mondta Molnár Péter, a tűzoltóság szóvivője. Egy lakás teljesen kiégett, egy személy kiugrott a harmadik emeletről, állapota súlyos, életveszélyes - mondta a szóvivő.

Hozzátette: az épületet kiürítették, három lakót füstmérgezés gyanúja miatt megfigyelésre kórházba szállítottak. A szándékosság gyanúja kapcsán Molnár Péter elmondta: annak a harmadik emeleti lakásnak a konyhájában, ahol a robbanás történt, a konyhai gáztűzhely felett egy megbontott gázelvezetőt találtak a tűzoltók. A gyújtóforrás egyelőre ismeretlen.

A tűzvizsgáló jelentésének ismeretében dönt majd a tűzoltóság arról, hogy átadja-e az ügyet a rendőrségnek. A szóvivő elmondta azt is: az épület nem vált lakhatatlanná, de az oltás következtében és a vízcsövek megrongálódása miatt nagy mennyiségű víz árasztotta el az alsóbb szinteken lévő lakásokat, s ez jelentős károkat okozott.

A robbanás feletti negyedik emeleti lakás is komolyabban megrongálódott. Egyelőre szünetel az épületben a gáz-, víz- és elektromos szolgáltatás. A Fővárosi Tűzoltóság ügyeletén elmondták, hogy 14 kocsi és mintegy 40 tűzoltó vonult ki a helyszínre.