Kerékpárost gázolt egy parlamenti képviselő

2004.11.17. 21:25

Halálra gázolt egy férfit szerdán este személygépkocsijával Szentes és Hódmezővásárhely között egy MSZP-s országgyűlési képviselő - közölte a rendőrség. Az előzetes vizsgálatok eredményei alapján a baleset okozója a kerékpáros volt.

Halálra gázolt egy kerékpárját toló férfit Szentes és Hódmezővásárhely között szerdán este személygépkocsijával Tóth Sándor MSZP-s országgyűlési képviselő. A kivilágítatlan biciklit toló férfi a helyszínen belehalt sérüléseibe.

Vad Róbert, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársa az [origo]-nak elmondta: a műszaki szakértői vizsgálat alapján úgy tűnik, hogy a kerékpáros okozta a balesetet. Tóth Sándor együttműködött a rendőrséggel, megfújta az alkoholszondát, ami negatív értéket mutatott. Ennek ellenére Tóth maga kérte, hogy vérvétellel is erősítsék meg, hogy nem fogyasztott alkoholt. A képviselő balesetről annyit mondott, hogy a kerékpáros "egyszerűen ott volt".

A baleset egyetlen tanúja, a képviselő autója mögött haladó gépkocsi vezetője szerint Tóth nem lépte át a megengedett sebességet sem. Az ügyben további szakértői vizsgálatokat végeznek, melyek eredménye 2-3 héten belül kerülhet nyilvánosságra - közölte Vad.

Tóth Sándor 1994 óta országgyűlési képviselő: két alkalommal Békés megye 7. számú választókerületéből, Mezőkovácsházáról, 2002-ben pedig a Magyar Szocialista Párt országos listájáról jutott a törvényhozásba; jelenleg a költségvetési és pénzügyi, illetve a gazdasági bizottság, valamint az M5-ös autópálya ügyével foglalkozó vizsgálóbizottság tagja.