Újra dolgozhat a gázoló tűzoltó

2004.11.24. 20:37

Lamperth Mónika belügyminiszter visszaállította Hoppál András tűzoltó zászlós szolgálati viszonyát, aki 2001. május 30-án Szolnokon, jogerős bírósági ítélet szerint, tűzesethez vonulás közben három halálos áldozattal járó közúti balesetet okozott, amiért felfüggesztett fogházbüntetésre ítélték.

Orodán Sándor, a Belügyminisztérium kommunikációs főigazgatójának szerdai közleménye szerint a szolgálati törvény értelmében a jogerős büntetés következtében Hoppál András méltatlanná vált a hivatására, emiatt ez év november 10-én megszűnt a szolgálati jogviszonya. A törvény szerint a belügyminiszter saját hatáskörben jogosult a szolgálati viszony visszaállítására.

Lamperth Mónika a döntés meghozatalakor figyelembe vette Hoppál András parancsnokainak a méltányosság gyakorlására tett javaslatát, valamint hogy a tűzoltó-társadalom egyöntetűen kiállt társa mellett. E tények egyértelműen bizonyítják, hogy Hoppál András nem vált méltatlanná hivatása gyakorlására - áll a közleményben.

November közepén a langlovagok.hu tűzoltóportál szerkesztősége ezerötszáz aláírással petíciót adott át a belügyminiszternek, kérve, hogy a miniszter állítsa vissza a volt tűzoltó zászlós szolgálati viszonyát.

KAPCSOLÓDÓ CIKK