Persányitól várják a Margitsziget megmentését

2004.12.02. 7:13

Természetvédelmi oltalom alá szeretné helyeztetni a Margitszigetet a Mozgalom a Margit-szigetért Egyesület, ezért a környezetvédelmi miniszterhez fordultak beadvánnyal. A társaság emellett azt is szeretné elérni, hogy a főváros ne adja tulajdonosi hozzájárulását a szigetre tervezett uszodához, amíg a környezetvédelmi tárca nem dönt az ügyben - írja a Népszabadság.

Fotó: MTI

A Margitsziget mielőbbi természetvédelmi oltalom alá helyezését szeretné elérni a Mozgalom a Margit-szigetért Egyesület - írja a Népszabadság. A szervezet ezét szerdán Persányi Miklós környezetvédelmi miniszterhez fordult beadványával. A kérvényezők a szigeten lévő ivóvízbázis veszélyeztetését, és a zöldterület csökkentését szeretnék megakadályozni. A szigeten ugyanis új sportuszodát terveznek építeni, amely a 2006-os úszó Európa-bajnokságnak adna otthont. Az új létesítmény miatt három hektár zöldterületet építenének be.

A lap szerint az egyesület Demszky Gábort is felkereste az ügyben, akitől azt kérik, a Fővárosi Közgyűlés addig ne tárgyaljon a Hajós Alfréd Sportuszoda bővítési tervéhez szükséges tulajdonosi hozzájárulásról, amíg nem születik állásfoglalás a védetté nyilvánítás kérdésében. Az egyesület pár napja nyílt levélben fordult Gyurcsány Ferenchez is, akinél egy másik helyszín kijelölését szerették volna elérni - írja a Népszabadság.

KAPCSOLÓDÓ CIKK