Másfél éves kisfiú halála miatt indult nyomozás

2004.12.04. 18:58

Foglalkozás körében elkövetett, halált okozó gondatlan veszélyeztetés gyanújával indított nyomozást egy másfél éves kisfiú halálának ügyében a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság. A kisfiú eddig ismeretlen okból a Markusovszky Kórház intenzív osztályán hunyt el.

"A kisfiú a Markusovszky Kórház intenzív osztályán hunyt el, a rendőrségen egy hozzátartozó tett feljelentést, ennek kapcsán indult a nyomozás" - közölte Nátkai Györgyi, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense. Hozzátette: a kisfiút szülei orvoshoz vitték, mert lázas volt és hányt, a gyermeket végül a megyei kórház fertőző osztályára utalták be megfigyelésre. "A haláleset tisztázása érdekében szakértők bevonásával folyik a vizsgálat" - közölte a százados.

A megyei napilap szombaton megjelent információja szerint a kórházban a gyermeknek infúziót adtak, ezért állítólag lekötötték, vélhetően hányadékot nyelt, ez okozta életveszélyes állapotát, melynek következtében kómába került és az intenzív osztályra történt szállítása után meghalt.

A kórház a vizsgálat lezártáig nem nyilatkozik az ügyről.

KAPCSOLÓDÓ CIKK