Demszky visszavonatná lánya lakáskérelmét

2004.12.06. 11:42

Demszky Gábor főpolgármester közleményben tudatta: arra kérte lányát, vonja vissza lakáskérelmét. Demszky Alma Németországból akar hazatelepülni, és az áll kérelmében, hogy a gellérthegyi, 80 négyzetméteres lakását kinőtte.

Demszky Alma Mira, Demszky Gábor főpolgármester lánya a XI. kerületi önkormányzathoz nyújtotta be szociális alapon történő lakáskérelmét. A szociális és családügyi osztály a Németországban élő nő kérelmét elfogadta - írta a Blikk. Demszky lánya németországi felsőfokú tanulmányai befejezését követően két gyermekével végleg hazaköltözne. Bejelentett magyarországi lakhelye viszont csak két és fél szobás, így a visszatérés ilyen körülmények közt megoldhatatlan számára - szerepel az önkormányzati jegyzőkönyvben.

"A sajtóból értesültem, hogy lányom, Demszky Alma lakásigényt nyújtott be a XI. kerületi önkormányzathoz, amelyet a kerületi lakásügyi bizottság támogatott. Azonnal megkértem lányomat, hogy vonja vissza két évvel ezelőtt benyújtott kérelmét" - tudatta hétfőn a főpolgármester közleményben. "A lányomnak tudnia kellett volna, hogy a főpolgármester hozzátartozójaként lakásigényt Budapest egyetlen kerületében sem szabad benyújtania. Még akkor sem, ha valóban nincsen lakása, ahová Németországból való hazaköltözése után két unokámmal együtt beköltözhetne, hiszen bejelentett állandó lakcímén édesanyja és testvérei élnek. A lányom maga akarta megoldani lakásproblémáját, és a lehető legszerencsétlenebb döntést hozta" - tette hozzá a főpolgármester.

Demszky úgy tudja: lánya két éve nyújtotta be a kérelmet, és közleményében örömét fejezte ki, hogy mind ez idáig nem jutott önkormányzati lakáshoz. Mint írta: a kerületi lakásügyi bizottságnak nem lett volna szabad támogatnia a kérelmet.

KAPCSOLÓDÓ CIKK