Tagadja a Kormányszóvivői Iroda Draskovics távozását

2004.12.07. 11:56

A Kormányszóvivői Iroda tagadja a Magyar Nemzet keddi állítását, miszerint Draskovics Tibor pénzügyminiszter jövő év elején távozik posztjáról. A lap szerint a pénzügyminiszternek megromlott a viszonya a kormányfővel.

A jövő év elején távozik posztjáról Draskovics Tibor pénzügyminiszter - állította meg nem nevezett kormány közeli forrásokra hivatkozva a Magyar Nemzet. A lap úgy tudja: a pénzügyminiszternek megromlott a viszonya Gyurcsány Ferenc miniszterelnökkel, akivel már korábban - amikor Gyurcsány még sportminiszter volt - is konfliktusba keveredett. A menesztés oka a lap szerint az, hogy a Pénzügyminisztérium legújabb hiánytervét is túllépi az államháztartás idei hiánya.

 

"Draskovics Tibor nem készül távozni a kabinetből, az pedig fel sem vetődött, hogy távoznia kellene" - tagadja a Magyar Nemzet információját a Kormányszóvivői Iroda keddi közleményében. "Gyurcsány Ferenc egyértelműen jelzi, ha majd a kormány átalakítására készül. A miniszterelnök a jelenlegi kormány beiktatása óta ilyet nem tett" - írták. A közlemény szerint a pénzügyminiszter körüli találgatás csupán a megbukott népszavazási kezdeményezésről akarja elterelni a figyelmet. "A pénzügyminiszter maximálisan élvezi a miniszterelnök bizalmát és ehhez nincs szüksége semmilyen lobby-segítségre. A költségvetés körül pedig állítólagos feszültségeket sugallni csak azok érdeke lehet, akik nem találnak szakmai kritizálni valót abban" - áll a közleményben.