Az elsőfokú ítélet hatályon kívül helyezését indítványozta a Simon Tibor egykori válogatott focista megölése miatt nem jogerősen 12 év börtönbüntetésre ítélt elsőrendű vádlott ügyvédje kedden. A másodfokú tárgyalás várhatóan januárban folytatódik, miután a másodrendű vádlott a napokban megvált ügyvédjétől.

Megkezdődött kedden a Simon Tibor egykori ferencvárosi válogatott futballista agyonverése miatt indult per másodfokú tárgyalása. Az ügyben idén júniusban kihirdetett elsőfokú ítéletben társtettesként elkövetett emberölés miatt Galambos Jánost 12, Országh Rolandot, Hegyesi Jánost 10-10, Hajnal Attilát pedig 8 év börtönbüntetéssel sújtotta a Fővárosi Bíróság.

Az elsőrendű vádlott védője a keddi tárgyaláson perbeszédében kijelentette: indokoltnak tartja szakértők újbóli meghallgatását. Álláspontja szerint az elsőfokú bíróság nem hagyhatta volna figyelmen kívül, hogy Simon Tiboron alig voltak sérülések. Olyan körülmények között nem történhetett a bántalmazás, ahogy azt a bíróság megállapította. Az elsőrendű vádlott védője szerint a tanúmeghallgatások és a szakértői vélemények azt támasztják alá, hogy nem emberölés, hanem halált okozó testi sértés történt, ezért a büntetés enyhítését is kérte.

A harmadrendű vádlott védője azt kifogásolta az első fokú bíróság eljárásában, hogy az elsőrendű vádlott és a másik három, a szórakozóhely rendjéért felelős, biztonsági őrként dolgozó vádlott cselekményét együtt bírálta el, pedig elkülöníthetőek egymástól.

A negyedrendű vádlott védője közölte: a tanúvallomásokból és a videofelvételekből nem vonható le olyan következtetés, hogy védence bántalmazta Simon Tibort, ezért felmentést indítványozott. Országh Roland másodrendű vádlott azt kérte a bíróságtól, halasszák el a tárgyalást, hogy új ügyvédje fel tudjon készülni.

A bíróság ismertette, hogy az ügyészség az első fokú ítélet helybenhagyását indítványozta. A tárgyalás várhatóan január közepén folytatódik.

Simon Tibort a fővárosi Café Allure szórakozóhely előtt 2002. április 21-én annyira megverték, hogy két nappal később belehalt sérüléseibe.