Demszky Gábor budapesti főpolgármester lánya szerdán visszavonta a XI. kerületi önkormányzathoz benyújtott lakáskérelmét. Demszky Alma-Míra állítja: a kérelmet nem ő, hanem édesanyja nyújtotta be számára.

A főpolgármester lánya, Demszky Alma-Míra szerdán bejelentette hogy visszavonja a méltányossági lakáskérelmet, amit nem ő, hanem a tudtán kívül az édesanyja nyújtotta be számára.

Demszky Alma-Míra a XI. kerületi alpolgármesternek eljuttatott közleményében leírja: jogi képviselője útján szerdán beszerezte "a kérelmemmel kapcsolatos iratokat", amelyek alapján megállapítható, hogy "a kérelem benyújtása mögött édesanyám anyai aggodalma és segítségnyújtási szándéka áll". Ezekre tekintettel Demszky Alma-Míra arra kéri az alpolgármestert, hogy tekintse elő nem terjesztettnek a neve felhasználásával benyújtott méltányossági lakáskérelmet.

Múlt héten nagy sajtóvisszhangot váltott ki az a hír, mely szerint a főpolgármester leánya, Demszky Alma lakásigényt nyújtott be a XI. kerületi önkormányzatnál. A főpolgármester december 6-án arra kérte lányát, vonja vissza a lakáskérelmét. Demszky hangsúlyozta: "a leányomnak tudnia kellett volna, hogy a főpolgármester hozzátartozójaként lakásigényt Budapest egyetlen kerületében sem szabad benyújtani". Demszky Gábor szerint a kerületi lakásügyi bizottság tagjainak, bármilyen megfontolásból is döntöttek, nem lett volna szabad támogatniuk a kérelmet.