Kulcsár Attila törlesztett, amiért szerepem volt az elfogásában - véli a K&H-ügy egykori főnyomozója, akit jelenleg hivatali visszaéléssel és államtitoksértéssel vádolnak. Molnár Csaba a Magyar Hírlapnak adott interjújában állítása szerint tart az ügyészségtől, mivel "tisztességesen végzett munka mellett az abszolút mondvacsinált indokok alapján" küldték a vádlottak padjára.

"Egy eddig nem ismert félelemérzet alakult ki bennem, és nem a bűnözőktől tartok" - mondta a Magyar Hírlapnak adott interjújában az államtitoksértéssel és hivatali visszaéléssel vádolt Molnár Csaba, aki korábban a pénzmosás elleni osztály vezetőjeként a K&H-ügyben vezette a nyomozást. "Az ügyem alapján bárki levonhatja azt a következtetést, hogy a tisztességesen végzett munka mellett az ügyészség abszolút mondvacsinált indokok alapján a vádlottak padjára küldheti bármelyik rendőrkollégát" - jelentette ki a jelenleg rendelkezési állományban levő főnyomozó.

Molnár szerint a brókerbotrány főszereplője, Kulcsár Attila törleszthetett neki, amiért csapdát állított neki Bécsben, és emiatt fogták el a nyomozók. Kulcsár Attila az ügyészségnek tett vallomásában állítólag emlegette, hogy korábban együttműködött Molnár Csabával. Molnár a Magyar Hírlapnak azt mondta, hogy azon nem lepődött meg, hogy egy bűnöző bosszút forral ellene, de azt nem tudja feldolgozni, hogy ehhez asszisztál az ügyészség. Kulcsár Attilát húszmilliárdos sikkasztással gyanúsítják.

Az ügyészségi nyomozók szerint Molnár ajándékokat kapott pénzváltó ismerőseitől. Cserébe közbenjárt érdekükben egy banknál, hogy ne mondjanak fel egy szerződést a pénzváltókkal. Később pedig titkos információkról tájékoztatta pénzváltó ismerőseit: arról, hogy bejelentés érkezett tevékenységükről.

Molnár Csaba ügye már bírósági szakaszban jár. A tárgyaláson a nyomozó tagadta a vádakat: azt mondta, hogy nem lépett fel senkinek az érdekében, nem élt vissza hivatalával, és nem szivárogtatott ki titkos információkat. Közölte, hogy nem tett semmilyen szívességet a pénzváltóknak, csak információkat kapott tőlük, amelyek a nyomozást segítették.