Iskolában szállásolják el a Hős utcai ház lakóit

2004.12.22. 6:42

Az egyik kerületi általános iskolában kapnak ideiglenes szállást azok a családok, amelyeknek el kellett hagyniuk lakásaikat a szerda reggeli robbanás miatt. Szakemberek nem zárják ki, hogy gázrobbanás történt, de a baleset okát még vizsgálják. A hajnali robbanásban senki nem sérült meg súlyosan.

Forrás: MTI

Az egyik kerületi általános iskolában biztosít ideiglenes szállást az önkormányzat azokna, akik egyelőre nem térhetnek vissza lakásaikba a hajnali robbanás miatt - tudta meg az [origo] a X. kerületi önkormányzat munkatársától. Családonként 100 000 forint segélyt is utal nekik az önkormányzat, de később további anyagi segítséget is kaphatnak.

A Hős utca egyik lakóházában szerda hajnali 5 óra körül történt robbanás, melyben senki nem sérült meg súlyosan, de a lakások annyira megrongálódtak, hogy a tűzoltóknak mindenkit ki kellett menekíteniük. A belső falak kidőltek, az épületben a robbanást követően kisebb tűz is kiütött, amit rövid idő alatt sikerült eloltani. Az utcát törmelék és üvegszilánkok borították 50-60 méteres körzetben. A robbanásnak egyetlen könnyebb sérültje van, egy nőt üvegszilánkok vágtak meg.

- Jelenleg statikusok vizsgálják az épület állapotát, a vizsgálatok első eredményei szerint a második emelet négy lakásába és az első emelet két lakásába nem lehet majd visszaköltözni. Ha kiderülne, hogy az épület statikailag nem biztonságos, és más lakókat is ki kellene költöztetni, akkor mi a Ferihegyi úti bázisunkon el tudjuk helyezni a rászorultakat - közölte a főpolgármester. Demszky Gábor közlése szerint a megsérült lakások szükséglakások, és rendkívül rossz állapotban vannak. Mivel nagyon alacsony jövedelmű, nagyon szegény családokról van szó, rendkívül nehéz helyzetbe kerültek, akiknek egész életük munkáját elvitte a robbanás - tette hozzá a főpolgármester. Megjegyezte: a fővárosi önkormányzat élelmiszer- és ruhacsomaggal kíván segíteni az érintetteknek.

A robbanás oka egyelőre ismeretlen, de a szakemberek elképzelhetőnek tartják, hogy gázrobbanás történt. A felrobbant lakásban csak egy gázcsonkot találtak, konvektort nem.