Sikkasztással gyanúsítja a rendőrség Forró Tamást a Kulcsár-ügyben. Kulcsár Attila ugyanis az ügyészségen Forró ellen vallott. Szerinte Forró ügyfeleinek azon köréhez tartozott, akik tudták, hogy a nekik jutatott pénz bűncselekményből származik. Forró viszont azt közölte: a bróker vallomásával szemben dokumentumokkal bizonyította, hogy a kifizetett pénz aukciós megbízások ellenértéke volt.

Gyanúsítottként hallgatta ki Forró Tamást a Kulcsár-ügyben a Nemzeti Nyomozó Iroda csütörtökön - tudatta a rendőrség. "F. Tamást a bróker-ügyben sikkasztás gyanújával hallgatták ki" - mondta a nyomozó iroda szóvivője az MTI-nek. Horváczy Emese a nyomozás érdekeire hivatkozva nem kívánt válaszolni arra a kérdésre, hogy tagadta-e bűnösségét a televíziós személyiség, illetve tett-e egyáltalán érdemi, részletes vallomást.

A Magyar Nemzet honlapján az értesülést kommentálva arra emlékeztetett: "Kulcsár Attila, a brókerbotrány első számú gyanúsítottja az ügyészség előtt tett vallomásában azt állította, hogy Forró ügyfeleinek azon köréhez tartozott, akik tudták, hogy a nekik jutatott pénz bűncselekményből származik. A bróker beszámolt arról is, hogy Forró részére éveken keresztül, háromhavonta, több millió forintot fizetett".

Forró Tamás viszont másképp látja a történteket: "Kulcsár Attila azt vallotta, hogy a Zöld Újság Rt. befektetett pénzei hozamának egy részét nekem fizette ki, minden dokumentum és bizonyíték nélkül, két éven át" - mondta az rt. egykori vezérigazgatója. Hozzátette, hogy évi 200 millió forint befektetéséről volt szó, ami év közben csökkent, hiszen a cég ebből működött.

Forró Tamás elmondta azt is, hogy a volt bróker azt vallotta, az értékpapírokba fektetett pénz egy részével saját maga tőzsdézett, a többlethozam egy részét pedig ő neki adta. Közölte: a bróker vallomásával szemben dokumentumokkal bizonyította, hogy a kifizetett pénz aukciós megbízások ellenértéke volt. Ezeknek a megbízásoknak az összege Forró Tamás ismertetése szerint meghaladta a 30 millió forintot.