Megérkezett szerdán este fél 12 után pár perccel Budapestre 53 utassal a fedélzetén a Srí Lanka-i fővárosból, Colombóból a Malév charterjárata. A katasztrófa sújtotta térségből érkezett turisták egészségesek, néhányan kisebb horzsolásos sérüléseket szenvedtek.

A Malév különjárata kedden este indult a földrengés és szökőár sújtotta délkelet-ázsiai térségbe, ahová gyógyszersegélyt és egy tíz fős orvoscsoportot szállított. A gép először Bangkokban szállt le, majd innét Srí Lankára, Colombóba repült. A légi járműre az 52 magyar és 1 lengyel turista még a thaiföldi fővárosban szállt fell. A Srí Lankára utazott magyar segélycsoport tagjai a sérültek felkutatásában, ellátásában és a járványvédelemben vesznek részt.
   
A szigetországba eljuttatatott  gyógyszerszállítmány antibiotikumokat, oltóanyagot, fertőtlenítőszereket tartalmaz - mondta el a helyszínről szerdán az MTI-nek telefonon Fekete Dániel, a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet munkatársa. Hozzátette: a gyógyszereket az ország szökőár sújtotta déli területére szállítják tovább csütörtökön. Ennek megszervezését Colombóban a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet munkatársai koordinálják.